Kamphundar

Hejsan!
Jag tänkte delge min åsikt om så kallade "kamphundar".
Amstaffs, pitbulls osvosv.
 
Som många säker vet så har fler och fler länder infört förbud för dessa hundar och 100tusentals hundar av "fel" raser avlivas varje år för att de inte är rätt ras, för att de är farliga och icke lämpliga.
Men vem är det som ger människan rätten att utrota en hel ras för att vi människor inte kan uppföra oss?
Den enda anledningen till att "kamphundarna" har så dåligt rykte är ju tack vare alla små wannabe-gangsters som skaffar sig en pitbull och lär den en massa skit och hetsar den till max för att vinna 15 minuter av status eller respekt från sina "bröder/gängkompisar".
Alla kamphundsägare är absolut inte sådana, MEN det är de som passar in på beskrivningen ovan som har lett dessa raser till sin ända.
I Danmark så är får kamhundar inte längre vistas, i Spanien får de vistas men måste ha munkorg osvosv.
VEM är det som har gett människan rätten att bestämma över djurs liv och död tack vare en ras?
Vem har gett oss tillåtelse att leka gud?
 
Det skrämmande är att enligt statistiken så är den hund som biter flest människor en Golden Retriever, inte en pitbull, amstaff eller annan kamphund.
Men det finns ju fler Goldens än kamphundar, klart det drar upp statistiken?
- Nej det argumentet är inte en ursäkt, hade Goldens vart så himla perfekta så hade de inte vart med på listan och absolut inte högst upp. Dessa hundar har folk med sina barn och med sina andra hundar osv utan att bry sig, men så fort någon kommer med en pitbull eller liknande så flyttar sig folk och barn får inte gå nära.
 
Jag kan tala om för er att Amstaffs t.ex. var barnhundar förr i tiden, när rasen kom upp, tänk er Nana i Peter Pan, typ så var det med Amstaffs förr i tiden.
Men nu är de skydda som pesten.
Om en pudel biter någon så är det inte så farligt, max en liten notis i tidningen, biter en Rottweiler, Amstaff, Pitbull osv någon så hamnar det på förstasidan och hunden ska bort från Jordens yta.
 
Jag lever ihop med världens underbaraste lilla Amstaffkille, min fina lilla Diego, han har ALDRIG gjort minsta ansats till att skada en människa eller annat djur. Han är närmare en knähund än en stor hund.
Men däremot så finns det ju andra hundar av de mer accepterade raserna såsom King Cavalier Whatever their names, papillon, pudel osv som kan vara riktiga mardrömshundar men ingen bryr sig om det.
 
Inte för att detta inlägget kommer ändra på hur folk ser på kamphundar, folk är trångsynta och vill bara tro det värsta om alla, men här och nu sätter jag ner foten och säger SLUTA DÖMA.
Gå inte över till andra sidan vägen så fort du ser en "kamphund", dra inte undan ditt barn som om hunden hade pest, sluta bläng på oss med "fel ras" som om vi alla vore psykopater, sluta kolla snett på oss.
MEN som med alla andra hundar, kom inte fram och gojsa i ansiktet på den, gör som med alla andra hundar, kolla läget, verkar hunden fientlig gentemot folk, självklart ska du flytta dig då, men ser hunden avslappnad ut, undvik den inte som pesten, ge bara lite extra utrymme så hunden inte känner sig trängd.
 
Med det sagt så loggar jag ut för idag!
 
 
 

Kommentera här: